Gevel gerenoveerd

Begin van dit jaar hebben we een aantal behoorlijke stormen gehad met veel regen. Door de harde wind werd de regen constant op de gevel geblazen. Met als gevolg lekkage binnen op onze slaapkamer en op de zolderkamer boven.

Na grondige inspectie is onze voorgevel er heel slecht aan toe. De voegen zijn heel erg slecht en dit is hoogstwaarschijnlijk de oorzaak van ons probleem. Om er meteen helemaal vanaf te zijn niet alleen de voegen laten vervangen maar ook de gevel laten impregneren ( hydrofoberen ). Dan kan er helemaal geen vocht meer in de stenen terecht komen.

Ons huis ligt iets versprongen met dat van de buurman. Doordat de gevel van de buurman niet is gedaan kan ik makkelijk laten zien hoe de voegen er eerst uit zagen en hoe ze er nu uit zien.

Voor

IMAG0010

Diverse stukken voeg ontbraken door vorstschade. Verder veel alg in de voeg zelf.

Na

IMAG0011

Een mooie nieuwe, onopvallende!, voeg.

Overzicht

IMAG0009

Onze gevel. Van een afstand is bijna niet te zien dat onze gevel is gerenoveerd. Dat was ook de bedoeling. Er zijn andere huizen bij ons in de buurt die zijn gezandstraald om de originele kleur van de stenen terug te krijgen. Dit ziet er op zich fantastisch uit. Alleen als je het als enige in een rij doet dan ziet het er niet uit. Of je moet het allemaal doen of niet.

Ik ben zelf ontzettend tevreden over het resultaat.