Project Schutting

Het tweede grote project van dit jaar laten doen. Onze schutting was er heel slecht aan toe. Onze oude schutting bestond uit twee delen. Een deel gedeeld met de buren een een half prieel die in de hoek van onze tuin stond. Beide waren opgebouwd uit geïmpregneerde balken met geïmpregneerd hout er tegenaan geschroefd. Verder bestond het laatste deel van onze schutting uit een tweetal struiken die slecht bij waren gehouden. Hierdoor waren ze erg breed, groot en lomp geworden.

Hoog tijd dus om daar wat aan te gaan veranderen. Ger de Boer van http://www.totaalingericht.nl kwam met dit idee. Een schutting met hardhouten palen met daar tegenaan geïmpregneerde planken geschroefd.

plattegrond aanzicht woonhuis mailing website 1

De buren vonden dit ook een prima idee. Daarnaast wilde de buren een klein stukje schutting als verlenging hebben aan de voorzijde zodat ze iets minder inkijk hebben vanaf de straat.

De twee struiken uit de grond halen was nog een probleem. We hoorden van de buren dat deze waarschijnlijk al vanaf dag 1 in de grond zitten, dus ruim 38 jaar! Na een uur geschept te hebben zaten ze nog steeds muurvast. In overleg daarom maar besloten om een graafmachine te huren.

13224260_1003577293025175_1514611485_o

Zelfs met deze machine duurde het nog steeds twee uur om beide planten uit de grond te krijgen. Dat was dus met de hand praktisch gezien niet gelukt. Het verwijderen van de schutting zelf was zo gebeurd, alles wat zo rot als een mispel en was zo verwijderd uit de tuin.

Foto’s na dag 2

IMAG0186 IMAG0187 IMAG0188

Het eerste wat opvalt is dat de tuin nu veel groter lijkt en er veel meer licht de tuin in komt.

Foto’s na dag 3

IMAG0195 IMAG0196 IMAG0197

Op de laatste foto is te zien hoe dicht de concepttekening komt bij het echte werk.

Laatste loodjes

Intussen is er ook een nieuwe poortdeur geplaatst en zijn alle hardhouten balken voorzien van een beschermingsdop.

IMAG0248 IMAG0252 IMAG0259