Versterken van woningen in Groningen

Via via kwam ik deze link tegen. https://dwarshuis.com/aardbevingen-groningen/tijdlijn-fazanthof/. Het betreft een straat/wijk in het dorp Ten Boer, net buiten de stad Groningen. Als ik deze tijdlijn zie en lees dan valt mijn mond meerdere malen open. Er worden keer op keer beloftes gedaan die niet worden nagekomen en na bijna 1400 dagen zijn deze mensen nog geen steek verder voor wat betreft het versterken/nieuwbouwen van hun woning. 1400 dagen, bijna 4 jaar, leven deze mensen in onzekerheid en zoals het nu gaat lijkt het einde nog lang niet in zicht. 

Persoonlijk vind ik het werkelijk waar van de zotte dat deze procedure zo lang moet duren. Het is dat het zo is maar ik zou wel benieuwd zijn geweest als de gasvoorraad bij Groningen niet bij Slochteren was gevonden maar onder Den Haag, Amsterdam, Rotterdam of Utrecht. Iets zegt mij dat er dan heel anders zou zijn gereageerd op zaken zoals bodemdaling, aardbevingen en het herstellen en versterken van woningen.

Vanuit mij persoonlijk aan iedereen de oproep om hun woning zo snel als mogelijk van het gas af te krijgen.

 

2 Reacties

  1. Paul

    Ik woon ook in het aardbevingsgebied, met de nodige elende. Maar we moeten NIET van het gas af. Wel van het Nederlands gas, en gas inkopen uit bijvoorbeeld het buitenland Wat ook mogelijk is om waterstof door de bestaande gasleidingen te transporteren en de ketels ombouwen zoals jaren geleden Zie link: https://www.npostart.nl/vpro-tegenlicht/10-02-2019/VPWON_1295405 Mijns inziens is het niet mogelijk de huizen te verwarmen met warmtepompen. De reden: Stroomnet niet toereikend en hoge kosten voor aanpassingen in het huis. Bij oude huizen is het haast onmogelijk om het warm te krijgen, om maar niet te spreken van geluidsoverlast van de buitenunit. Wat betreft jou laatste punt, helemaal mee eens. Het duurt veel te lang voordat er hier actie wordt ondernomen om de enorme schades te verhelpen
    Mvgr Paul uit Bedum

  2. Marnix

    …Mijns inziens is het niet mogelijk de huizen te verwarmen met warmtepompen. De reden: Stroomnet niet toereikend en hoge kosten voor aanpassingen in het huis. Bij oude huizen is het haast onmogelijk om het warm te krijgen, om maar niet te spreken van geluidsoverlast van de buitenunit.

    Goh, die vooroordelen horen we nooit.

Geen reacties toegestaan.