Warmtebeelden intex warmtemat

Ons zwembad staat alweer een tijd voor in de tuin. Gisteren hebben wij een warmtemat gekregen, een soort zonneboiler om het water mee te verwarmen. En aangezien ik een warmtebeeldcamera heb schreeuwt dat uiteraard om warmtebeelden.

De mat doet het, alleen hij wordt wel heel erg warm in 1 groep. Daar is bijna geen doorstroming in te zien. Ik heb er ook een close-up van gemaakt.

Hier is goed te zien dat de twee buizen in het midden veel kouder zijn dan de buitenste. Waarom? Ik heb geen flauw idee.

Dan het zwembad zelf. Hierbij de foto’s van de uitgaande en ingaande buis.

Het water verlaat het zwembad met een temperatuur van 26.2 graden en komt het zwembad weer in met 27.1 . Dit is overigens het water aan het oppervlak van het zwembad, onderaan is het een stukje kouder..

Nu alleen de vraag waarom het water zo slecht doorstroomt in een deel van de warmtemat.

2 Reacties

 1. Theo Velders

  Hallo Martin,

  Het zou fijn zijn om foto’s te kunnen zien van deze mat in zijn geheel met normaal licht.
  Met alleen de warmte foto’s krijg je geen idee hoe hij zou moeten werken.
  Nu krijg ik de indruk dat de warmte elementen in de mat slecht zijn gecentreerd of dat de doorstroming van het water onderweg is verstoord.

 2. Floris

  Ik zie plekken met andere temperatuur die bij mij de verdenking doen opkomen van luchtbellen. Analoog aan lucht in de radiatoren van de cv die warmtefagifte belemmeren.

Geen reacties toegestaan.