Warmtebeelden november 2017

Wat warmtebeelden in huis gemaakt. De buitentemperatuur was op het moment van de foto’s maken was ongeveer 4 graden.

Schuifpui

 

Dit is onderaan de schuifpui, de overgang van het vaste deel en het bewegende deel. Hier heeft altijd al een koud plekje gezeten maar ik heb het idee dat deze plek groter wordt. Ik voel het hier waaien als ik mijn hand erbij houd.

Radiator

Dit is de radiator op onze slaapkamer. Dit is de radiator die het verste weg zit van de ELGA. Ondanks dat de pomp bij de ELGA op 4 staat heb ik het idee dat de flow door deze radiator te laag is? Onderin de radiator blijft het erg koud.

Andere optie is dat de aanvoertemperatuur te laag is waardoor de radiator dit patroon vertoond.

Vloerverwarmingspomp

En een mooie foto van de vloerverwarmingspomp en de verdeler.

Voordeur

Onze voordeur blijft ook een dingetje. Onderaan lekt de deur behoorlijk en nu zo te zien ook langs de tochtstrip die er op zit. Misschien dat ik hier nog een een randje kit langs moet leggen.

Voorzetwand

En de voorzetwand die stopt net naast het kozijn richting de bijkeuken. De betonnen muur is net aan 16 graden terwijl het gedeelte waar de voorzetwand voor zit ruim 2 graden warmer is.

5 Reacties

 1. Jordan

  Hi, ik ben benieuwd hoe je deze beelden hebt gemaakt? Wellicht kan ik er achterkomen waar alle kou vandaan komt in onze woning..

 2. Martin Kleinman (Auteur bericht)

  Zie de pagina “warmtebeelden” :). Ik heb een warmtebeeldcamera gekocht een aantal jaren terug.

 3. Vincent

  Waarom heb je de vloerverwarmingspomp op 22 Watt staan? Deze werkt namelijk prima op stand I (7 Watt)

 4. Martin Kleinman (Auteur bericht)

  Op de laagste stand werkt het ook prima maar met een stand hoger is de flow hoger en gaat de afgifte van de vloer omhoog. Dat kunnen wij merken omdat we de woonkamer met een lagere temperatuur warm krijgen.

 5. Vincent

  Ik zou denken dat een hogere flow geen verschil geeft. De leidingen liggen in een slakkenhuis patroon. De mix-temperatuur blijft uit eindelijk hetzelfde. Toch interessant om de vloer temperatuur eens te meten.

Geen reacties toegestaan.