Warmtebeeldfoto

De afgelopen dagen ben ik weer druk bezig met het maken van warmtescans. Gisteren maakte ik eigenlijk bij toeval onderstaande foto.

Vloerverwarming die wordt gereflecteerd door twee RVS prullenbakken. WAUW!

 

5 Reacties

 1. Floris Wouterlood

  Een schitterend plaatje, da’s zeker. Het contrast tussen de lussen en de ruimte tussen de lussen is veel groter dan in mijn woonkamer het geval is. Ik vraag me af hoe diep bij jou de lussen onder de vloerbedekking liggen en wat de temperatuur van het circulatiewater in de lussen is. Waarvan is de vloerbedekking vervaardigd (PVC, tegels, kaal beton, laminaat, fancy?) (bij mij tegelvloer). Zelf heb ik op de plaats waar elke lus de grond in gaat en weer terug komt een temperatuursensor zitten. Water gaat onder normale omstandigheden (b.v. vandaag, 2 januari) op 23 graden de vloer in en keert op 21 graden terug. Woonkamertemperatuur op de muur-cv-thermostaat is dan 19,5 graden. Aanvoertemperatuur is 40-50 graden. Ik moet nog een retourleiding-sensor monteren, heb net onderdelen binnen gekregen.
  (zie http://www.zonnepanelen.wouterlood.com/32arduino-floor-heating-loops-monitor-revisited/)

 2. Martin Kleinman

  Deze foto is niet bij mij genomen. Ik was op pad met mijn warmtebeeldcamera toen ik bij toeval dit plaatje tegen kwam. Deze man stookt nog met een CV ketel.

  In mijn eigen geval is het nu (live):

  * aanvoer warmtepomp: 33,3
  * aanvoerblok VV: 33,3
  * retourblok VV: 27,2

  Ik heb de lussen heel dicht bij het oppervlak liggen ( paar mm ). Ik heb een droogbouwsysteem waarbij de lussen alleen zijn dicht gesmeerd met flexibele tegellijm.

  Meteen daar bovenop heb ik PVC liggen als vloerbedekking ( 4mm dik ).

  Ik wil nog ( op termijn ) ook sensoren gaan plaatsen op alle 6 de retourleidingen.

 3. Floris

  Ik heb afgelopen herfst een heel fraaie ‘rainbow scale’ grafische interface gevonden voor temperatuurmeting, gemaakt door een heel creatief iemand onder het pseudoniem ‘Bodmer’. Die interface heb ik aangepast voor mijn eigen 10-sensor vloerverwarmings lussen monitoring (Arduino + 3.5 inch TFT 320×480 display). Gepubliceerd op:
  http://www.zonnepanelen.wouterlood.com/32arduino-floor-heating-loops-monitor-revisited/

 4. Hans Geul

  Welk merk en type warmtebeeldcamera heb jij?

 5. Martin Kleinman (Auteur bericht)

  Hoi Hans,

  Ik heb een Testo 875-i1, resolutie 160×120 pixels wat d.m.v. SuperResolution van Testo wordt opgewerkt tot 320×240 pixels.

  Gevoeligheid van de camera is <50mKelvin.

Geen reacties toegestaan.