Warmtebeeldfoto’s!

De afgelopen week was het ideaal weer voor de warmtebeeldcamera. Ik ben er deze week dan ook aardig wat keren er op uit geweest om foto’s te maken. Hieronder een aantal interessante.

Daken

Volgens mij is een dak goed isoleren een vak apart. Zie onderstaande foto’s

dak3 dak2 dak dakramen

Vooral bij de spouw tussen twee woningen of bij een betonnen schacht die door het dak heen gaat blijkbaar.

Spouwmuur

sprong_woning

Gekke plek waar de woning verspringt.

vreemd_waaipatroon_overzicht vreemd_waaipatroon_spouw

De laatste twee horen bij elkaar. Je ziet een grote koude plek rondom de ramen maar daar naast zit een behoorlijk hard patroon. Ik heb werkelijk waar geen idee waardoor dit veroorzaakt zou kunnen worden.

spouw_plek

Deze is ook apart. Deze spouw is ook geisoleerd maar er zit een duidelijke koudere plek in de spouw links. Zal dit vocht zijn?

Brievenbus

brievenbus2 brievenbus

Twee verschillende brievenbussen. Beide hetzelfde patroon.

Vreemde

koudeplek_dakraam

En dan deze opvallende bij een dakraam. Buiten zie ik niets op de foto, de andere kant van de aftimmering ziet er ook goed uit. Maar in deze kant zit een gekke koudere plek van ongeveer 50x50cm.

Verwarming

verwarming

Deze radiator ziet er opvallend uit. Warmste plek onderin en de warmte stijgt niet meteen vanaf het onderblok naar boven maar pas 3 lamellen later.

 

Tot zover 🙂

2 Reacties

  1. Israels

    De foto van de radiator laat goed zien dat die niet of fout is ingeregeld: aanvoer 46 °C en retour 40°C. Dat hoort toch maximaal 35°C of lager te zijn. Dus een te hoge waterstroom en daardoor doorschieten van de toevoer bij het onderblok.

    De brievenbus borstels hebben een extra schroefje nodig in het midden. Daar zit een spleetje war koude lucht door naar binnen stroomt.
    Idem bij het dakraam. Koude lucht die naar binnenstroom zie je met de warmtebeeldcamera alleen aan de binnenzijde. Aan de buiten kant zien die plekken er juist prima (=koud) uit

  2. Martin Kleinman (Auteur bericht)

    Daar ging de foto niet over. Je ziet de warmte vanaf het onderblok de eerste 3 of 4 “ribbels” overslaan en dan pas omhoog trekken. De radiator niet correct op.

Geen reacties toegestaan.