Warmtescanperiode even afgelopen

Bijna al twee weken is het goed koud weer. In die twee weken ben ik 7 keer op pad geweest naar bijna alle uithoeken van het land. Lelystad, Gouda, Elst, Mierlo, Deventer, Heesch en Hoofddorp ( in willekeurige volgorde ) heb ik gezien. Totaal in twee weken 1500 extra autokilometers gereden en maar liefst 750 warmtebeeldfoto’s gemaakt. En nog wel het belangrijkste, een heleboel leuke mensen ontmoet!

Morgen gaat de temperatuur omhoog naar ruim boven nul en daarmee is helaas het warmtebeeldseizoen voorlopig even afgelopen. Hopelijk krijgen we nog een keer een koude periode in februari of maart.

Bij het nemen van al die foto’s verschillende dingen gezien. Bijna perfect geisoleerde huizen tot huizen waar nog behoorlijk wat gedaan kan worden. Brievenbuskoudemonsters tot brievenbussen die wonder boven wonder wel goed dicht zitten. Lekkende kozijnen en kozijnen die perfect rondom sluiten. En gekke zaken zoals koude plekken in plafonds, koude en opvallende plekken in buitenmuren en hele warme stroomgroepen.

Hieronder een paar mooie foto’s

Brievenbussen

Deze brievenbus sluit wonder boven wonder erg goed af.

Deze twee sluiten duidelijk niet netjes af.

Gekke plekken

 

Een opvallend koude plek in een buitenmuur, de muur is aan de buitenkant niet nat en aan de binnenkant van de woning is er ook niets te zien met de camera.

Deze gekke plek zat in een plafond in een slaapkamer en was ook zichtbaar in de badkamer er naast. Boven op zolder was een schot zichtbaar die ook vergelijkbaar koud was. Ik ben ontzettend benieuwd wat de oorzaak is van deze koude plek.

Elektriciteit

Dit was een van de meest opvallende foto’s. Op de betreffende groep stond de droger aan met een aansluitwaarde van 2600W ( ongeveer 11A ). De rest van de groepen er om heen waren nauwelijks 17 graden. Deze groep steekt er met kop en schouders bovenuit en is maar liefst 21 graden. Sterker nog; In de leiding is zelfs iets van de contouren af te leiden waar er een warme draad loopt.

Ik heb dit nog niet eerder gezien. Ik heb in de zomer al meerdere malen foto’s gemaakt in huis waar ook de leiding van de zonnepanelen langs komt. Met 4500Wp daar op aangesloten gaat daar ook regelmatig 11A of meer doorheen. Alleen is dit mij nog nooit opgevallen.

Warmtescan

Zelf ook interesse in een warmtescan. Stuur mij een mail 🙂 martin@familie-kleinman.nl

 

Discussieren

Ik ben benieuwd naar iedereen zijn mening over de verschillende foto’s. Iemand een verklaring voor bijvoorbeeld die koude plek in de spouw buiten of die warme elektriciteitsgroep?

 

 

 

 

 

 

 

 

1 Reactie

  1. Marnix

    Bij mij worden standaard Gamma lasklemmen behoorlijk heet van onze wasdroger, sterker nog de hele lasdoos word behoorlijk warm. Gelukkig net niet warm genoeg voor brand.
    Op de groep waar mijn warmtepomp op zit heb ik lasdoppen gebruikt, die kunnen het vermogen wel aan.

Geen reacties toegestaan.