*@#*@(#$)*(@#$ Wasmachine

We hebben sinds 4 jaar een nieuwe Candy 146 nogwat wasmachine. Daarvoor ook een Candy gehad die het bijna 9 jaar perfect heeft gedaan. Na 9 jaar liep de trommel ineens uit de lagers en was het keihard einde oefening voor de wasmachine.  Gezien dus de goede ervaringen met Candy weer een nieuwe Candy uitgezocht.

Gelukkig hebben we er 5 jaar garantie bijgekocht, want die hebben we inmiddels nodig gehad. Tot meerdere malen aan toe rubberen rotzooi in de was als hij klaar was, bleek dat tijdens het centrifugeren er kleding over de rubberen manchet aan de voorkant erlangs schuurt. Verder bij onbalans in de lading stopt het programma ermee en laat de was zeiknat in de was zitten.

Verder nu al meerdere malen kapotte kledingstukken gehad die door waren gesleten na een wasbeurt.En als klap op de vuurpijl… Afgelopen week scheurde het rubberen manchet aan de voorkant en konden we dus niets meer. Nu is gisteren de manchet onder garantie vervangen en wat gebeurd er nu. Je raad het al, WEER een vracht rubber in de wasmachine van heb ik jou daar.

Om een lang verhaal kort te maken, we zijn deze wasmachine, en vooral de houding van Candy, echt strontzat. Deze machine gaat eruit en er komt geen Candy voor terug. We hebben ons oog laten vallen op een Miele W5841 WPS EcoComfort met hotfill ingebouwd. Is wel een ontzettende rib uit ons lijf maar ik geef liever m’n vakantiegeld uit aan een goede wasmachine dan een nutteloze CO2 uitbrakende vliegvakantie :-).

De MS1002 hotfill is erg populair overigens, na een melding op gathering.tweakers.net, was er meteen al een gegadigde :-). Nog een maand afzien met deze wasmachine en dan hopenlijk eindelijk weer zorgeloos kunnen wassen.

3 Reacties

 1. Olav

  Leverancier/winkel in gebreke stellen en geld terug eisen van de restwaarde. Wasmachine gaat gemiddeld 10 jaar mee. dus 50% afschrijving. Je hebt er rechtop volgens de wetgeving, het vergt echter wel een lange adem of een beetje hulp van je rechtsbijstand.

  En succes met je Miele, pracht apparaat al zeg ik het zelf. Sinds 2 jaar de gelukkige eigenaar van zo’n machine, warmwater direct op de machine, en zodra er een watertank hier in de grond ligt kan ook het 2de water leidingsysteemen gaan werken, die van ons kan ook op regenwater werken en dit bespaart weer op wasmiddelen en energie (en calgon als ik de reclame mag geloven 😉
  Op die manier kun jij ook eindelijk eens een daling in je watergrafiek krijgen 🙂
  En met die 1600 toeren, ’s morgens ophangen in het trapgat (winter) ’s avonds droog.
  De wasdroger is mede hierdoor al 2 jaar buiten gebruik bij ons. En dat terwijl ik net met een warmtewisselaar hiervoor bezig was te bouwen ………..

 2. Patrick - De Kleine Dingen

  Ehm, is het apparaat al vergeven? Ik ben eventueel wel geinteresseerd. (Mits het een aantrekkelijk prijsje is natuurlijk 🙂
  Het is toch niet zo, dat de problemen met de Candy begonnen, op het moment dat de hotfill was aangesloten he?
  Anders is mijn interesse ineens wat minder. 🙂

 3. hekman

  wij hebben ook een Miele W5841 WPS EcoComfort hie voor ook een miele heeft meer dan 25 jaar gedraait

Geen reacties toegestaan.