Waterontharder bijgevuld

Vandaag weer de waterontharder bijgevuld met twee nieuwe zoutblokken. De meterstand van de watermeter stond bij het navullen op: 433.337. Eens kijken hoeveel water wij verbruiken voor de volgende navulling.

 

1 Reactie

 1. Ton

  Martin, allereerst dank voor je fantastische blog. Mede dankzij jou heb ik nu ook een Elga en ben ik eindeloos aan het spelen met mijn Domoticz raspberry pi.
  Dat gezegd hebbende, ik heb al een tijdje dezelfde waterontharder en wil even enkele ervaringen met je delen.

  De blokken staan met onderzijde in een bodem met water. Het zijn dus niet twee afzonderlijke compartimenten. Het water raakt hierdoor verzadigd tot een bepaald concentratie, waarna het oplossen van het zout stopt (totdat het zoute water gebruikt wordt tijdens een regeneratiebeurt).
  Je kunt dus (mijn inziens- ik geeft natuurlijk geen garantie πŸ˜‰ de zoutblokken zonder problemen vervangen door bijv. zouttabletten, mits deze maar dezelfde zuiverheid hebben. Nu blijkt dat in de praktijk geen enkele probleem te zijn, aangezien deze ruimschoots voorhanden zijn bij allerlei webshops (google even op zouttabletten). Ik doe dit nu al meerdere jaren zonder problemen ! Voordeel: een factor 3 op de kosten voor zout ! In plaats van ca. € 1 per kg zout, betaal je dan nog maar (eea afhankelijk van hoeveel zakken je gelijktijdig besteld) betaal je dan nog maar ca. € 0.30-0.40 per kg. Ik heb ondertussen twee kennissen met wie we gezamenlijk dan een flinke partij bestellen.

  Ik heb de waterontharder in de kruipruimte staan, en moet dus door de knietjes om erbij te kunnen. Ik heb nu de doorzichtige afdekdeksel vastgeklemd, en aan de bovenzijde een stuk kunststof afvoerbuis rond 80 eraan bevestigd. Ik kan hem nu dus nokkievol vullen met tabletten, met als handige bijkomstigheid dat ik hem dus nu ook bij kan vullen! Dat is nl nogal lastig bij toepassing van de zoutblokken. Ik doe dit nu standaard 2-wekelijks, zodat hij nooit leeg komt te staan.

Geen reacties toegestaan.