559Wp dakinstallatie

Sinds zaterdag 08-05-2010 hebben we nog drie extra panelen geinstalleerd op ons oostdak. Het betreft 2 Kingsun JYM-185 panelen en 1 Kingsun JYM-190 paneel  die volgens de flashdata 559Wp zijn. Deze panelen zijn specifiek aangeschaft om het stroomverbruik van ons bedrijfje ( www.flitspaal.nl ) te compenseren. Wij hosten dus onze website nu volledig groen en klimaat neutraal.

Installatie

De installatie was in goed een uur gepiept. Mede ook door de instelbare Clickfit beugels lagen de panelen er zo op. Tijdens de grote update van de 1974Wp installatie hadden we al rekening gehouden met de kabels en het ophangen van de omvormer binnen. Aan de binnenkant van ons huis hoefden we dus niets meer te doen.

Omvormer

Gekozen is voor een Steca 500 omvormer. Deze vormt een perfect matchende set met de panelen. Jammer genoeg zit er standaard geen logging in de omvormer dus doen we dat nu met een kWhmeter met een Arduino logger.

Opbrengst

De opbrengst is erg lastig in te schatten, de set ligt lager op ons dak en heeft dus meer last van schaduw van het dak van de buren, daarentegen ligt de set aan de achterkant volledig vrij waardoor in de zomer de zon er permanent op staat en er geen enkele sprake is van schaduw.

De opbrengst blijft gissen maar we gaan voorlopig uit van 500kWh/kWp en dus ongeveer 260kWh op jaarbasis.

Fotos