570Wp installatie

Op woensdag 5 oktober hebben we het laatste gaatje op het oostdak dicht gemaakt met zonnepanelen. Tussen twee dakramen was ongeveer 2 meter 70 ruimte, perfect om 3 panelen neer te leggen en nog een beetje ruimte rondom over te laten.Er is gekozen voor 3x190Wp panelen van het merk Kingsun. Hier hebben we erg goede ervaringen mee.

De dakhaken waren al geplaatst voordat het dak werd geïsoleerd door Koston dus dat scheelde een hoop. Met goed en wel een uur lagen de 3 panelen erop. De drie panelen zijn aangesloten op een Steca500. Deze Steca is samengevoegd met de andere Steca dmv de bijgeleverde koppelstukjes. De logging gaat dus nu al automatisch goed samen met een digitale kWhmeter en onze Arduino logger.

Foto’s volgen.

4 Reacties

 1. heijdaa

  Mag ik vragen waar jij je kingsuns hebt gekocht?

 2. Martin Kleinman (Auteur bericht)

  Ja hoor, alle Kingsun panelen die ik heb komen weg bij http://www.sun-solar.nl

 3. Peter Boi

  Dag Martin, kun je mij eens kort uitleggen hoe je de logging van de steca500 automatisch laat verlopen en wat je daarvoor nodig hebt aub ? (attribuut en merk/type leverancier kostprijs). IK overweeg ook een Steca 500 maar zonder de bijkomende Steca grid Control die evenveel kost als een steca 500 zelf 🙂

 4. Martin Kleinman (Auteur bericht)

  Hoi Peter,

  In het kort: Mijn Steca500 omvormers zitten in een gewoon stopkontakt waar ik een extra meterkastje tussen heb geplaatst. In dit meterkastje zit een DIN kWh meter. OP die manier kan ik dus al zien hoeveel de omvormer opbrengt. Deze meter is voorzien van een S0 puls uitgang.Deze geeft per 0,5Wh een korte puls. Dus 2000 pulsjes per kWh. Deze pulsjes zijn makkelijk te tellen met hulp van een klein computertje die bjina geen stroom verbruikt ( Arduino ).

  Deze arduino geeft de pulsjes weer door aan een gewone computer ( Ebox 3350mx ) die bijna geen stroom verbruikt, hier heb ik een klein programmaatje op geschreven die de tijd tussen de pulsjes telt en zo weet hoeveel opbrengst er was in deze tijdseenheid.

  KLinkt ingewikkeld, is het absoluut niet. Evt mag je wel een keer langskomen om alles werkend te zien. Totale kosten zijn ongeveer 40 euro voor de Din meter. 20 euro voor de Arduino, de Ebox 3350Mx kostte iets van 140 euro. Maar dan heb ik dus wel mooie grafieken met jSunnyreports 🙂

Geen reacties toegestaan.