Zucht, reclame en spam

De laatste paar weken is het weer raak met een enorme vracht aan spammeldingen op en via de website en reclame/advertentievragen die ik in mijn mailbox ontvang. Met name vragen voor advertorials komen op dit moment heel erg vaak voorbij. Afgezien van een reclameblokje van Google rechts op de site  heb ik er verder geen reclame op staan. De links rechts op de site zijn overigens bedrijven waar ik zaken mee heb gedaan waar ik zelf zeer tevreden over ben.

Dat noem ik dus geen reclame maar meer aanbevelingen waar ik zelf achter sta.

Ik heb een tijd getwijfeld of ik hier een artikeltje over wilde schrijven maar na de zoveelste spammer onder het motto van een normale reactie ben ik er wel een beetje klaar mee.

Echte spam

Echte spam heb ik al jaren last van, gelukkig doet de plugin Akismet zijn werk goed en ook noSpamNX haalt er nogal wat rotzooi tussenuit.

Zoals NoSpamNX het mooi meldt “birdbrained spambots”. Van deze spam heb ik weinig last, ik moet af en toe eens de spambox controleren en legen.

Reclameberichten in comments

Irritatiefactor nummer 1.

Bedrijven, en dan met name reclamebedrijfjes die namens een klant werken, die denken makkelijk te kunnen scoren door reacties bij berichten te plaatsen met daarbij een link naar een bedrijf. Dat linkje komt dan te staan bij het bericht bij de comments waarna mogelijk de ranking in de zoekmachines hoger wordt.

Omdat reacties van nieuwe mensen eerst door mij moeten worden bekeken en ik daar ook mails van krijg zie ik deze gelukkig van te voren zodat ik ze er uit kan filteren. Deze reacties plaats ik zelf bij de spam waarna wordpress automatisch deze in de spambox verplaatst en ik er geen last meer van heb.

Advertorials

Dan het fenomeen advertorial. Deze verzoeken krijg ik met enige regelmaat in de mail. Of ik, tegen vergoeding, een bericht wil schrijven met daarin de links van een bedrijf verwerkt met het aanprijzen van 1 of meer artikelen. Zo heb ik de afgelopen jaren al verzoeken gehad voor de DSB bank, een stellingkast leverancier, een barbequegigant, over leningen, hypotheken en verbouwingen, designradiatoren. En het meest grappige; Alle reclamebureaus die dit doen vinden altijd wel dat er aansluiting is met deze website. Over de DSB bank heb ik al eens wat eerder geschreven hier op op de website voor wie interesse heeft :).

Met al deze advertorials zou ik ergens tussen de 50 en 100 euro per keer kunnen verdienen. En dat vind ik het absoluut niet waard en ik hoop dat u dat met mij eens bent.

Lezers

Wat vind u?

 

 

 

 

 

1 Reactie

 1. Rick M

  Ik ben zelf niet tegen advertorials.
  Mits het relevant is en wat bijdraagt aan de website vind ik dat het moet kunnen.
  De kachel moet ergens van branden, niet waar?
  Wel zou ik dan duidelijk in de titel aangeven dat het om een advertorial gaat. Dan is het aan de lezer om het bericht wel of niet te lezen.

  Reclame spam in de comments is simpelweg irritant en nutteloos.
  Maar dit heb ik nog niet voorbij zien komen hier gelukkig!

Geen reacties toegestaan.