Defrosts nader bekeken

Het wordt nu rap kouder en dat betekent dat de buitenunit van de ELGA de kans heeft om te bevriezen. De afgelopen nacht gebeurde dat diverse malen. Hoe zijn deze nu te herkennen in mijn software?

Opgenomen vermogen

Als eerste kan ik dit terug zien in het opgenomen vermogen van de ELGA. Vlak voordat een defrost plaats vind schakelt een klep in de ELGA om. De ELGA haalt dan effectief warmte uit de woning om de buitenunit te ontdooien. Dat zet er zo uit:

Drie defrosts op rij. Eerst val het vermogen weg en gaat de klep om. Daarna loopt het vermogen op, valt weer weg en de ELGA gaat weer verwarmen.

Aanvoertemperatuur

Tijdens een defrostcyclus is te zien dat de aanvoertemperatuur inzakt, er wordt warmte uit het CV systeem gehaald om de buitenunit te ontdooien.

 

 

 

3 Reacties

 1. Merlinium

  Leuk om een eens te zien. Heb me elga vanaf maart draaien ook met temperaturen onder nul. Gebruik nu 6kw per dag nog geen gas verbruikt ben benieuwd wanneer ik me eerste m3 gas aan snij.

 2. eric-pvt

  Na 5 jaar elga nog steeds een learning curve met martin, een plofketel is toch wel erg saai hoor, dom en duur ook.
  Afgrijselijk om te zien hoe als een ontwikkelingsland aan het verwarmen zijn.

 3. Daniell1987

  De defrost van de Elga ICM Toshiba buitenunit ziet er iets anders uit, die piek naar 1200W opgenomen vermogen is er niet in die mate. Er is wel een piek maar die is slechts 350W.
  De TA schiet hier ook naar beneden, doorgaans tot onder de TR tijdens de defrost

Geen reacties toegestaan.