Netatmo binnen

Ik heb een Netatmo weerstation gekocht. Deels voor het weerstation zelf maar ook omdat binnen ook het CO2 gehalte wordt gemeten.

Dit was vanochtend toen ik net beneden kwam. 404ppm CO2 en 64% RV is, voor zover ik weet, een prima luchtkwaliteit in huis.

Natatmo levert ook een grotere webinterface waar ook een schat aan informatie is te vinden. Alle informatie is van gisteren ( 23-10-2020 ).

Grafieken

Dit zijn de grafieken van gisteren. Het is goed te zien wanneer er iemand beneden in de woonkamer is. Vanaf 16:00 staat er een raampje open in de bijkeuken. Dat heeft een enorm effect op de hoeveelheid CO2 in de lucht. In de avond is dit raampje dicht gedaan waarna we de CO2 concentratie rond de 1000ppm kunnen houden.

Het weer

Actuele data

Tijdens het schrijven van dit bericht is het CO2 gehalte dus alweer gestegen van 404ppm naar 685ppm.

Wat nu?

Meten is weten! Dus kijken wat er gebeurd als de mechanische afzuiging op stand 2 of 3 wordt gezet, de roosters open en dicht etc etc.

 

7 Reacties

 1. Floris

  Dat ziet er gelikt uit. Zijn alle onderdelen van jouw device mobiel?
  Ik heb afgelopen vrijdag een losse CCS811 i2C CO2 sensor binnen gekregen. Deze wil ik met een Arduino of ESP8266 uitlezen. Als ik tijd heb ga ik solderen en maak ik er een projectje van.

 2. Martin Kleinman

  Hoi Floris,

  Wat bedoel je met mobiel? Je kan de binnensensor in principe overal neerzetten mits er WIFI signaal beschikbaar is.

  Ik ben van plan om ook in de slaapkamers te gaan meten; Dat wil ik gaan doen met een extra NetAtmo binnenunit ( op batterijen ) die kan je dan in elke kamer zetten terwijl het basisstation blijft staan in de woonkamer.

 3. Pingback: CO2 sensor - Zonnestroompanelen in Nederland

 4. Piet

  Bij mij zijn de batterijen telkens Na enkele maanden alweer leeg..

  Binnenunit. De buitenunit blijft het goed doen.

 5. Martin Kleinman (Auteur bericht)

  Hoi Piet,

  Dat heb ik meer gehoord wat betreft de batterijen en dat Netatmo hier geen support op levert. De tijd zal het uitwijzen hoe het gaat. Ik heb toevallig elektriciteit in mijn schuur waar de buitensensor hangt, misschien verbouw ik hem tzt wel naar een permanente voeding πŸ™‚

 6. Mello

  Dat hoge batterijverbruik herken ik niet… Ik kan mij niet herinneren dat ik de batterijen in mijn buitensensor al een keer heb vervangen sinds december.
  Okay het zou kunnen zijn dat het 1x gebeurd is maar dan is het nog niet vaak te noemen πŸ˜‰

  Ik heb 2 maanden geleden toch ook maar 2 binnen units bijbesteld. Werken prima.

  Mbt CO2 meting: ik las onlangs dat de units zichzelf calibreren. Dat doen ze op basis van de aanname dat het CO2 gehalte regelmatig zou moeten zakken naar 400ppm. Je zult dus ook nooit een lagere waarde dan 400ppm zien.

 7. Mello

  Ik heb sinds december ook de Netatmo set voor binnen en buiten. Batterij verbruik valt mij mee. Ik kan mij niet herinneren dat ik de batterijen voor de buitenunit heb moeten vervangen dus kan nooit veel zijn πŸ™‚

  Ik heb 2 maanden terug er 2 binnen units bijgekocht: werkt allemaal prima.

  Toen las ik ook toevallig dat de CO2 sensoren zichzelf calibreren. Dat doen ze op een enigszins bijzonder manier: Netatmo gaat er van uit dat eens in x-tijd de CO2 waarde zakt tot een minimum. De laagste CO2 waarde op aarde is 400ppm. Je zult daardoor nooit waarnemingen zien lager dan 400ppm, maar ik zie wel regelmatig 400ppm. Dat getal is dan dus waarschijnlijk aan de lage kant πŸ™‚

Geen reacties toegestaan.