Niet te harden (3)

Daarnet de ELGA maar aangezet om toch een poging doen om te koelen. Dat had nog even wat voeten in de aarde. Allereerst bleek de bekende printplaat het weer eens niet te doen. Nadat die was vervangen ging de ELGA gelukkig weer aan en leek het koelen het ook te doen.

Alleen had ik 1 ding over het hoofd gezien.

Dit is een overzicht van onze boilervat halverwege. Aangezien onze zonneboiler als radiator is aangesloten en de klep alleen dicht gaat wanneer de aanvoer kouder is dan het boilervat koelde de ELGA dus ook vrolijk het boilervat mee. Het neveneffect was ook dat de aanvoertemperatuur richting de 40 graden ging en wij dus vrolijk het huis verder aan het opwarmen waren.

Gelukkig heb ik een extra klep laten plaatsen in het begin om hem helemaal af te sluiten. Daarna begon het koelen gelukkig dus echt.

Een foto van de aanvoer en retour van de ELGA. De unit is dus daadwerkelijk warmte uit het huis aan het halen.

Het enige wat ik er nu van merk is dat de vloer lekker fris aan voelt, de temperatuur is nergens nog gezakt.

 

2 Reacties

  1. Luuk

    Nu met deze warmte lukt het mij eindelijk om de Elga eindelijk te laten koelen zonder pendelen. De woonkamer blijft nu zo rond de 23 graden.

  2. Joram

    Volgens mij is het effect van de Elga afhankelijk of je ook op de 1ste verdieping vloerverwarming/koeling hebt. Dan wordt de woonkamer van onder en boven gekoeld. Althans zo is het nu bij ons. Beneden is het comfortabel, maar boven nog steeds warm/benauwd.

Geen reacties toegestaan.