Wasmachine is aan het overlijden

Onze 9 jaar oude Electrolux Hot & Cold wasmachine lijkt aan zijn einde gekomen te zijn. Zie, en vooral hoor, ook het filmpje.

De vraag is alleen wat is er mis aan het gaan. Zijn het de lagers? Is het de motor?

Kan het nog uit om deze machine te laten repareren?

5 Reacties

 1. Paul

  Voor de juiste diagnose kun je het beste de riem even van de trommel halen. Dan even aan de poeli van de motor draaien. Meeste kans de lagers van de motor versleten , die zijn voor een handige doe het zelver wel te vervangen

 2. Otto

  Zijn er ooit al eens nieuwe koolborstel in de motor geplaatst?
  Als lagers versleten zijn is het geluid veel lager, dus volgens mij hoef je daar niet te zoeken.
  Lager van de motor is ook een ander geluid.
  Als de koolborstels net zijn vervangen zou ik ze er eens uit halen en kijken of ze wel goed om geplaatst zijn.

 3. Vincent

  Puur vanuit energetisch oogpunt zou ik vervangen (& goed kijken hoe de gezin samenstelling zich ontwikkeld ivm de kilo’s wasgoed).

 4. Bryan

  Is heel moeilijk te zeggen door alleen hier naar te luisteren. Maar als het de lagers zijn dan is het een langdurig klus en moet je de bijna de hele wasmachine uit elkaar halen en weer in elkaar zetten (film maken tijdens het uit elkaar halen, dan is het makkelijker om weer in elkaar te zetten). Praktisch gezien moet je ook voldoende ruimte hebben om alles uit elkaar te halen en weer te terug te plaatsen. Ook is deze waschine bijna afgeschreven en zou ik overwegen om een nieuwe/outlet B keuze A+++ aan te schaffen. Onze Miele is 20 jaar oud (geweldige wasmachine), ik heb bij deze de schokkenbrekers vervangen en koolborstels vervangen een draadbreuk gerepareerd. Maar door de kwaliteit van de Miele is vervangen en repareren de tijd en moeite wel waard. Hiervoor hadden we een goedkoper merk en als je dan iets moet vervangen, dan maak je tijdens het repareren andere onderdelen kapot om het correcte onderdeel te kunnen repareren en dan ben je veel langer bezig en kost het je meer tijd en geld dan nodig. Kortom ook onze oude Miele wordt binnenkort vervangen door een A+++ outletBkeuze. Op zolder ziet niemand een extra deuk of krasje en ik stoor me daar totaal niet aan en scheelt aardig wat euro’s….

 5. Luuk

  Wij hadden ook een hele oude, voor € 25 gekocht op Marktplaats. Werkte prima, maar toen die kapot ging en we een nieuwe kochten bespaarde dat heel veel energie. Nu er twee kinderen bij zijn worden er best veel wasjes gedraaid en dat merk je in verbruik wel.

Geen reacties toegestaan.